• All cremat Vilanova, L’All cremat: unes arrels que s'endinsen al segle XIX, Es temps de d'all cremat

Qui som?

Menja’t Vilanova és l’associació de restauradors de Vilanova i la Geltrú que treballa per defensar i promoure la gastronomia local. Aquest fet implica la participació de l’entitat en la promoció de productes locals, com és el cas de la gamba, així com en la potenciació del receptari vilanoví, molt vinculat al mar, però també a l’horta.

El grup de restaurants que formen Menja’t Vilanova és un espai obert on es troben les empreses que volen vincular-se a aquest projecte vilanoví que té la gastronomia i el producte local com a nexe d’unió. A partir d’aquí, els cuiners i cuineres de cada establiment proposen una àmplia gamma d’elaboracions, des de les més tradicionals fins a les més innovadores.

 

Què fem?

Menja’t Vilanova vol ser present en les principals fites del ric calendari vilanoví, des de Sant Antoni Abat (17 de gener) fins a Nadal. Volem viure el batec de la ciutat i fer-lo viure també a la ciutadania i als visitants, perquè creiem que la gastronomia vilanovina és una excusa inigualable per reunir-se amb familiars i amics o bé per visitar la capital del Garraf.

A banda de moure’ns al costat de les festivitats vilanovines i generals, no oblidem els grans productes que ens dona tant la mar com l’horta. És així com hem participat de les diverses campanyes de promoció de la Gamba de Vilanova, però també de l’espigall, a més de vincular els nostres establiments als clàssics de l’hivern, com el Xató. Fora dels nostres establiments, també hem col·laborat a la festa de l’All Cremat, que cada any organitza el Pòsit de Pescadors i les festes de Sant Pere. En la mateixa línia, volem estar al costat de les festes vilanovines i col·laborem amb els pabordes de Festa Major i amb la colla castellera dels Bordegassos de Vilanova.

 

Com ho fem?

La defensa del receptari i el producte local té el seu escenari principal a les cuines dels nostres establiments. Els millors cuiners i cuineres tracten els ingredients amb la màxima cura per tal de ser hereus dignes del patrimoni culinari vilanoví. A les cuines de Menja’t Vilanova, per tant, hi trobareu els clàssics de la cuina marinera vilanovina, l’habitual xató per Carnaval o plats amb la nostra gamba. Això no descarta, però, que la sorpresa arribi a la taula, ja que hi ha restaurants que reinterpreten receptes o que proven tècniques noves amb producte local.

 

Què volem?

La intenció de Menja’t Vilanova és ser fidel a un ric llegat gastronòmic vilanoví que ens precedeix. No som més que un punt de la història, en què hem tingut la sort de recollir un tresor gastronòmic i tenim el deure de preservar-lo i millorar-lo de cara al futur. i per fer-ho creiem necessari fer-lo estimar tant als vilanovins com a tothom qui ens visita.

A la taula dels nostres restaurants s’hi pot gaudir d’un ampli ventall de possibilitats, formulades a través de tot un àpat, on podem gaudir de peix i marisc de primera qualitat, al costat de productes de la sínia i l’horta vilanovina, a més d’aviram i diferents elaboracions de vins i caves. Des d’uns entrants fins a la beguda, els restaurants de Menja’t Vilanova expressen un territori amb molts recursos, que es poden resumir en un àpat i que fan de Vilanova i la Geltrú una capital gastronòmica catalana de primer ordre.

L’objectiu de cuidar i donar a conèixer la nostra cuina és que n’aprenguem a gaudir i sigui un atractiu fonamental per a la ciutat. Un actiu que enorgulleix els vilanovins, però que també volem compartir amb tothom qui ens visita, com a targeta de presentació immillorable de la ciutat.