Carnaval de Vilanova, la importància dels dies previs

La importància dels dies previs

Igual com un bon xató comença a la botiga, comprant una bona escarola, ametlles i avellanes de qualitat o olives, bacallà i tonyina de la que toca, un bon Carnaval de Vilanova també comença molt abans dels dies més assenyalats. De fet, si diem que el xató és més que una recepta és perquè al seu voltant ens hi acostumem a trobar amb amics i companys o família. Amb el Carnaval, passa una cosa molt semblant: gaudirem amb els amics dels actes, però no hem de passar per alt totes les trobades, reunions i feines prèvies. Són imprescindibles per mantenir el Carnaval lluït, de sàtira i que combini l’elegància amb la transgressió que ens caracteritza a Vilanova.

El xató, xató de Vilanova

Aquests dies són ideals per acabar de trobar-nos i decidir on anirem a dinar, a sopar, al Ball de Mantons, a la Comparsa… i sempre podreu comptar amb els restaurants de Menja’t Vilanova per aquestes formidables cites prèvies. Amb el Xató que tant ens estimem o amb qualsevol altra recepta de les nostres cartes, us donarem acollida per a que els nostres clients creïn i imaginin aquest Carnaval 2019. Al seu costat, a més, intentarem que els visitants d’aquests dies sàpiguen que el Xató és el nostre plat predilecte a les nostres taules i que l’oferim tant en versions tradicionals com altres de més innovadores. Sempre, però, reivindicant l’autenticitat vilanovina, la qualitat i l’estima pel xató i el Carnaval.

Aquests dies són ideals per acabar de trobar-nos i decidir on anirem a dinar, a sopar, al Ball de Mantons, a la Comparsa… i sempre podreu comptar amb els restaurants de Menja’t Vilanova

Entre últimes reunions, aquests dies ja són bons per començar a veure com la ciutat pren forma carnavalesca, com es transforma màgicament en el millor escenari per als nostres plans. La ciutat ja batega amb el Carnaval, a través de detalls preciosos, que com a petites perles es van sumant l’una al costat de l’altra per acabar elaborant la joia de la corona en quan a festes a Vilanova: el Carnaval.

Aquest dimecres, per exemple, entitats com l’AV del Centre Vila faran la seva pròpia Presentació del Carnaval i l’Agrupació Excursionista Talaia organitza un taller per aprendre a ballar les Danses de Vilanova, imprescindibles per viure un autèntic Diumenge de Comparses a la tarda. A més, La Unió Vilanovina comença a repartir el material del Joc de la Pastanaga del Rei, tot un repte per als més entusiastes.

A partir d’aquesta setmana també s’enceta el Guarniment de carrers, una iniciativa feliçment recuperada fa 6 anys i que cada cop suma més adeptes. Aquest 2019, 37 espais de la ciutat es guarniran a través de la feina d’entitats, veïnat, escoles, instituts, el Centre Obert, comerços o artistes diversos. Seran 37 places i carrers que donaran vida al Carnaval de Vilanova, però que sobretot han servit d’excusa per fer treballs conjunts i conèixer-se persones, veïns o artistes. La festa socialitza i teixeix amistats que serveixen per a tot l’any. Comencem a gaudir, doncs, del Carnaval des dels seus prolegòmens!