gamba de vilanova nota de premsa ajuntamnet vilanova i la geñtrú

Torna la Campanya de la Gamba de Vilanova amb 37 restaurants

Torna la Campanya de la Gamba de Vilanova amb 37 restaurants

Nota de premsa.

.
Sota el nom de Gamba’t Vilanova es celebrarà del 25 d’octubre al 9 de novembre amb moltes novetats i propostes.

37 restaurants de Vilanova i la Geltrú participaran a la segona edició de la campanya gastronòmica de la Gamba de Vilanova que es celebrarà del 25 d’octubre al 9 de novembre d’enguany. La campanya ha estat possible gràcies a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Menja’t Vilanova, el Gremi d’Hoteleria i Restauració, Viu Comerç, i l’ADEG, amb col•laboració de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, l’Associació de comerciants i Concessionaris del Mercat del Centre, Canal Blau, i Diari de Vilanova.

La voluntat de totes aquestes entitats i associacions és la de que Vilanova i la Geltrú mantingui i amplïi el seu paper de referent dins la gastronomia del país. Aquest migdia s’han presentat les diferents accions que es duran a terme al llarg dels pròxim dies. La principal son les jornades gastronòmiques que enguany agruparan a 37 restaurants de Vilanova i la Geltrú que, al llarg de quinze dies llargs, oferiran les seves propostes culinàries amb la Gamba com a protagonista. Aquest mateix dilluns, i dins el marc de la fira Hostelco de Barcelona, es farà una presentació de la Campanya amb una exhibició de cuina amb diferents plats de gamba.

El tret de sortida definitiu de la campanya es farà el dissabte 25 a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú amb la celebració de la Gamba Pop. Es tracta d’un concurs culinari on quatre o cinc persones podran cuinar un plat de gamba de cara al públic. Per inscriure’s al concurs cal omplir una butlleta que apareix al Diari de Vilanova i entrar en un sorteig el mateix matí de dissabte. Aquest acte està impulsat des de Menja’t Vilanova, el Diari de Vilanova i el Mercat del Centre.

L’Estació Nàutica també oferirà activitats paral•leles. La primera, i ja coneguda, és la visita a la llotja del peix acompanyada d’una degustació de gambes. Les noves son les sortides en llanxa ràpida o en veler – depèn de la velocitat que l’usuari prefereixi – per tal d’arribar al calador on les barques vilanovines pesquen les gambes, i veure el procés de captura en directe.

Per la seva banda Viu Comerç ha organitzat un concurs de fotografia per Instagram i xarxes socials. Caldrà fotografiar les diferents gambes que durant aquest dies es podran veure als aparadors del comerços associats. La clausura de la campanya es farà el diumenge de la fira de Novembre a la plaça de la Vila, a l’espai que tradicionalment ocupa ViU Comerç.

Pel regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras “aquesta campanya respon a la necessitat de treballar entorn una marca de ciutat en la que ens definim com a porta al mediterrani. És sobretot una campanya de ciutat on la gamba esdevé un producte qualitativament molt important i que ha de permetre donar a conèixer millor a la nostra ciutat, i que esdevingui una destinació turística de qualitat. Aquesta campanya es sobretot el resultat d’un treball en equip, molt ben travat, en el que tots tenim com objectiu la promoció de la ciutat. I malgrat aquest any no tenim cap espònsor, la campanya pot seguir endavant gràcies a l’empenta de les persones que hi son al front, i de la feina que es va fer durant la primera edició amb diferents persones com el periodista Ramon Francàs o el suport de Freixenet”.

Per Carlos Alcover, president de Menja’t Vilanova, la segona edició de la campanya de la gamba està redimensionada, però serà molt intensa. “Estem molt abocats a treballar per a que els vilanovins i les vilanovines se sentin seva aquesta campanya, i creguin en que la gamba de Vilanova és una referent molt important dins la nostra amplíssima gastronomia. Es tracta d’una veritable campanya de ciutat. Perquè estem a una ciutat rica en productes, en comerç, en serveis, en gastronomia i en nàutica. Una ciutat que vol un tipus de turisme de qualitat i la gamba compleix amb aquesta necessitat.”

Finalment, Carlos Diaz, president de l’Estació Nàutica Vilanova va posar de manifest el fet que aquesta associació estigui treballant per “trobar experiències nàutiques atractives i diferents” i destacà els “bons resultats que està donant el treball conjunt de tots els agents implicats en el desenvolupament de la campanya, però sobretot de la promoció de la riquesa i diversitat de la ciutat que és l’objectiu final”.

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
17 d’octubre de 2014