tardor temporada de bolets menjat vilanova

Tardor, temporada de bolets

Tardor, temporada de bolets

Una de les passions més reconegudes dels catalans són els bolets. Vilanova i la Geltrú no n’és una excepció i són molts els boletaires que s’enfilen fins a territoris més o menys secrets per omplir el cistell. Aquest any està sent especialment generós amb el món boletaire. Si bé la pluja i el temps irregular va marcar un desigual estiu turístic, aquests mateixos condicionants han fet aparèixer gran quantitat de bolets. Més a prop o més lluny de Vilanova i la Geltrú, enguany ens fem un tip de bolets!

A les nostres cuines, la temporada boletaire també s’hi veu reflectida. Moltes de les cartes de temporada incorporen aquest producte tan típic de la tardor de casa nostra. Com a protagonista principal, de forma més senzilla o més elaborada, ja tenim els bolets a les receptes dels restaurants de Menja’t Vilanova. Aquests dies fa goig passejar per les parades d’un Mercat del centre, per exemple, on hi ha gran varietat de bolets. Alguns d’ells també han arribat als nostres fogons.

Qualsevol dia pot ser bo per endinsar-se en l’experiència dels gustos de bolets que no hàgim tastat mai, o bé rememorar sabors que ens portin bons records. Un dinar o un sopar a Vilanova i la Geltrú pot anar de la mà dels bolets, aquesta tardor. A banda, la gastronomia vilanovina continua mantenint l’essència de la seva cuina de pescadors, marinera, que a mesura que s’acosta l’hivern també va incorporant algunes de les joies de l’horta local, com els brotons, els espigalls i altres cols.