• La cuina és cultura
  • All cremat Vilanova, L’All cremat: unes arrels que s'endinsen al segle XIX, Es temps de d'all cremat
  • All cremat Vilanova, L’All cremat: unes arrels que s'endinsen al segle XIX, Es temps de d'all cremat

L’Associació de Restauradors de Vilanova i la Geltrú som un grup de restaurants i empreses gastronòmiques que ens caracteritzem per la qualitat i promoció, principalment, dels productes autòctons del Garraf i el Penedès. La nostra unió té com a objectiu oferir i divulgar el més autèntic de la gastronomia vilanovina, basada en plats mariners i de la sínia, que des de temps remots ha constituït un dels valors més remarcables del nostre municipi.

La gastronomia és actualment un motiu per a fer turisme. Per això, entenem Vilanova i la Geltrú com un reclam turístic més en l’àmbit gastronòmic, sense oblidar la cultura, l’oci, el paisatge i les festes que s’hi celebren. En els establiments de la nostra associació hi trobareu, principalment, els productes de la mar i de la sínia pescats i conreats a la zona, elaborats tradicionalment però també d’una manera més innovadora per a la vista i el paladar.

La diversitat d’aquest grup de restaurants demostra la riquesa culinària de la ciutat. En cada una de les nostres cuines s’hi reuneixen productes autòctons, de primera qualitat, a més d’experiència i imaginació. La gastronomia local de Vilanova i la Geltrú és des de temps immemorials un referent per els qui busquen el sabor tradicional del mar i de l’horta, però també per experimentar noves sensacions aportades per les noves tendències culinàries, les quals han estat integrades per la restauració de Vilanova de manera reeixida segons l’opinió dels nostres visitants/comensals. Tot això en una ciutat envoltada pel mar i les vinyes.