Menja’t Vilanova tanca l’any 2018 amb optimisme

Menja’t Vilanova tanca l’any 2018 amb optimisme

 

L’associació gastronòmica Menja’t Vilanova tanquem l’any amb optimisme. Ha estat un any amb moltes experiències interessants i que reafirmen que Menja’t Vilanova té un paper fonamental a la ciutat per potenciar la gastronomia local com un dels atractius més importants de Vilanova i la Geltrú. Per nosaltres, la gastronomia és cultura i és un dels motors de la ciutat. Aquesta és la nostra filosofia original i creiem que encara ens queda camí per recórrer en el nou any per implantar-la entre la mateixa ciutadania de Vilanova, com també entre els visitants a la ciutat.

El llegat gastronòmic vilanoví

Vilanova i la Geltrú té un importantíssim llegat gastronòmic i el nostre deure és saber-lo preservar i millorar, de cara a traspassar-lo a les futures generacions en condicions òptimes. Les accions de Menja’t Vilanova han estat guiades, un any més, per aquests eixos. És així com hem participat en actuacions de promoció d’alguns dels emblemàtics plats vilanovins, com és el cas del Xató o l’All cremat. Quan arriba la temporada d’hivern (i especialment per Carnaval), el xató és fonamental als nostres establiments i la Ruta del Xató és una eina formidable perquè gent vinguda de tot arreu tasti el nostre xató. A més, ens complau també especialment quan són els nostres mateixos conciutadans vilanovins els qui ens confien un dinar o un sopar a base del nostre xató.

Arriba l’estiu… és temps d’All Cremat!

De forma diferent, la promoció de l’All cremat l’hem reservat més per al bon temps, per mirar de sincronitzar-lo amb el Concurs de l’All Cremat de les festes de Sant Pere a baix-a-mar, on també hi col·laborem activament com a jurat (quan se’ns ha requerit) o en forma de premis.

La Gamba de Vilanova

No ens ha passat per alt, tampoc, el fet de mantenir la Gamba de Vilanova als nostres restaurants, per continuar amb la promoció que es va engegar en anteriors campanyes. És una feina en la qual no podem defallir. Tots els productes que han aconseguit tenir un reconeixement important han tingut una constància en la promoció que ha durat anys, cosa que des de Menja’t Vilanova estem disposats a fer. Hem aconseguit que la gamba vilanovina estigui en el lloc que es mereix i als nostres establiments es pot tastar tant en coccions tradicionals com amb plats innovadors.

La gamba forma part dels productes insígnia de Vilanova i ja figura en l’imaginari col·lectiu com una de les delícies culinàries, que hem fet maridar amb aviram de primera qualitat, com el Gall del Penedès. Precisament, el plat del Gall i Gamba ha estat una aposta en l’època de Festa Major per enriquir el receptari local amb dos ingredients excel·lents, que creen un “mar i muntanya” autènticament propi del Garraf i el Penedès. Com veieu, el producte local és un dels trets identificatius de Menja’t Vilanova (gamba, espigalls, xató, all cremat…), perquè creiem que treballar amb els nostres aliments i les nostres receptes ens fa autèntics i ajuda a mantenir un teixit econòmic i d’oficis històric a Vilanova. Nosaltres lluitem perquè les nostres empreses vagin bé, però això només té sentit en un context on als pescadors o als pagesos de la comarca també els vagi bé.

Festa Major

A més, Menja’t Vilanova també ha continuat amb la col·laboració amb els pabordes de la Festa Major, a través d’un concurs d’Instagram que vol fer circular per les xarxes el nom de Vilanova i algunes de les imatges més maques que ens dóna la nostra ciutat en una de les festes centrals. Dins d’aquesta Festa Major, també hem col·laborat estretament amb els Bordegassos de Vilanova, per enfortir la nostra relació amb la ciutat a través d’un dels seus elements folklòrics més espectaculars: els castells.

Arriba la Festa Major. És temps de Gall i Gamba! Menja‘t Vilanova, Associació de Restauradors de Vilanova i la Geltrú

Col·laboració i  treball conjunt

De forma més interna, hem donat la benvinguda a nous associats i l’entitat ha pres part de les meses de treball on se l’ha citat, en especial les del sector turístic. La nostra intenció continua sent la de sumar esforços, com aquest any ja hem fet amb el Gremi d’Hostaleria. Creiem fermament que tenim un territori que ha de potenciar molt més el turisme gastronòmic. Junt amb la resta d’agents turístics de la ciutat, creiem en la col·laboració i el treball conjunt entre tots els sectors per donar-nos a conèixer més.

El Dinou porta a la Fira una cassoleta d'iserna

Una ciutat de primer nivell gastronòmic

Tanquem aquest 2018, per tant, amb la satisfacció de veure com anem pel bon camí. Tenim la il·lusió, però, que el 2019 sigui millor i que entre tots sapiguem transmetre que tenim una ciutat de primer nivell gastronòmic, una Vilanova i la Geltrú que hem de saber gaudir més els qui hi vivim i que convidem a assaborir-la a tothom qui ens vulgui visitar.