Les Nits gastronòmiques a El Far.

Faves i pèsols i… tirabecs!

Una cuinera com cal es bressola al ritme de les estacions. L’avantatge de conèixer-la és que ens permet gaudir de plats que ens omplen els sentits i l’esperit, amb perfums que són a l’aire i llums que vesteixen de colors taules i menges. I ara és primavera, i com no podia ser d’una altra manera, la Conxita del Far ens vol oferir una nova nit màgica al seu restaurant. I ens hi convida amb aquella cantarella infantil que ens parla de faves, i pèsols, i… tirabecs. Perquè som a Vilanova i la Geltrú.

Ella coneix els productes de cada estació i els transforma de manera gairebé màgica, amb la intuició de les veritables dones a la cuina. La Conxita és una professional que enfonsa les seves arrels en les tradicions més clàssiques, però els seus ulls sempre saben trobar aquella variant, aquell matís, aquell valor afegit que ho capgira tot i ho transforma en harmonia gastronòmica. Ho comenta gairebé amb humor i un xic de poesia: s’han dit ja tantes coses de la cuina de primavera que sembla que quansevol cosa que digui serà una repetició, però la nostra cultura, la nostra cuina, és així, estacional. I aquest és un tret característic de la cuina mediterrània, és un privilegi. Segueix el curs del sol, l’aigua i la terra i ens proporciona a cada estació una varietat de productes que no ens cansem mai de tastar, ja sigui en les receptes clàssiques explicades a les cuines de casa o posant-hi tota la creativitat  i imaginació.

Aquest cop, la Conxita ens proposa una passejada per les verdures de primavera per excel·lència: les faves i els pèsols, sense deixar-nos els humils tirabecs, de vegades oblidats i que han fet sopes exquisides a moltes llars. La cita serà el 26 d’abril al Restaurant El Far, a les 21:30h.

En aquesta especial ocasió, amb l’abril i les seves roses com a marc immillorable, hem triat un acompanyament molt especial. Farem un tast varietal de rosats del Penedès, guiats pel nas expert de l’enòleg i professor d’enologia Josep Ribas, que ha estat molts anys director de la D.O. Penedès, amb la qual manté lligams com a secretari general. Un tast delicat que no us podeu perdre, per la seva extrema raresa i actualitat. No hem d’oblidar que els rosats Penedès són, sense dubte, uns dels millors del món.

Tot plegat ho arrodonirem amb unes postres també de primavera ­‑temps de bunyols i de cremes!- amb una petita sorpresa rosada.

El menú serà el següent:

Crema de pastanagues amb formatge d’Idiazàbal i pernil ibèric
Faves i pèsols ofegats
Espatlla de xai farcida amb tirabecs
Profiteroles de Sant Jordi.

Agenda: Lloc, Restaurant El Far. Passeig Maritim 107. Vilanova i la Geltrú.
Dia: 26 d’abril
Hora: 21:30h
Preu: 47€