L’Eix Diagonal impulsa Vilanova

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú impulsarà un Pla de Promoció de la ciutat a les poblacions de la C-15 amb l’objectiu d’augmentar el nombre de persones que escullen la capital del Garraf com a destí de curta durada per comprar, passejar, consumir en els seus establiments de restauració o gaudir de l’ampli ventall de propostes culturals i de lleure. Demà divendres el president de la Generalitat, Artur Mas, inaugurarà l’Eix Diagonal, un eix de comunicació per carretera que uneix La capital del Garraf amb Manresa, passant per Vilafranca del Penedès i Igualada.

Tot i que Vilanova i la Geltrú ja exerceix com a capital comercial de l’àmbit de l’Alt Penedès, l’obertura de la C-15 farà augmentar també la mobilitat amb l’Anoia i el Bages. És en aquest sentit que la capital del Garraf vol incrementar el flux de visitants, amb accions de difusió de la ciutat sota un eslògan comú ‘Gaudeix-ne’. Els restaurants, el port, les platges, el comerç o els museus són alguns dels elements que fan atractiva Vilanova i la Geltrú. En la campanya de promoció, l’associació de Restauradors hi apareixerà com a col·laboradora a través de la marca Menja’t Vilanova. Aquest pla utilitzarà, d’una banda, missatges visuals a les portes del cap de setmana, amb anuncis i espots en els mitjans de comunicació de les comarques per on transcorre la C-15. I, d’altra banda, amb cartells de gran dimensió i banderoles a l’entrada de la ciutat, venint des de Vilafranca del Penedès.

La millora de la senyalització informativa de la ciutat és un altre dels aspectes que contempla del Pla de Promoció, amb l’objectiu de facilitar la circulació dels vehicles que accedeixen des de la C-15 i la Ronda Europa. En aquest sentit s’ha previst la col·locació de nous panells direccionals, ubicats a la ronda d’Europa, a l’alçada de la cruïlla amb l’avinguda d’Eduard Toldrà, i a la ronda d’Europa a l’alçada de la cruïlla amb l’avinguda dels Països Catalans. D’altra banda, el govern de Vilanova i la Geltrú ha fet una petició a la conselleria de Territori i Sostenibilitat demanant canvis en la senyalització informativa tant en la C-15 com en la C-31. Vies on hi manquen indicacions referents al Port, les Platges i el Centre Urbà.

L’arribada de més visitants a la ciutat fa que l’equip de govern també treballi en el tema de l’aparcament de vehicles, principalment privats. Coincidint amb esdeveniments importants com la Revetlla de Sant Joan o la Fira de Novembre, l’Ajuntament ja ha posat en pràctica el pla d’aparcaments dissuasoris que han funcionat amb prou èxit. En aquest sentit, a més dels aparcaments municipals i espais d’estacionament regulat que hi ha distribuïts per tota la ciutat, es reforçarà entre els visitants la utilització dels següents aparcaments:

– ronda Europa, davant l’establiment AKÍ
– ronda Ibèrica, davant l’edifici judicial i darrera l’hospital de Sant Antoni Abat
– barri del Tacó, davant l’antiga fàbrica de ciment
– platja del Far

En casos més puntuals també hi hauria la possibilitat de poder utilitzar els aparcaments privats de diferents centres comercials.