Gastronomia i vins autòctons durant la Fira de Novembre

L’Associació de Restauradors de Vilanova i la Geltrú estarà present a la Fira de Novembre 2011 amb un conjunt d’estands de degustació i tasts de vins del Massís del Garraf a la Plaça de la Mediterrània. A través de la marca Menja’t Vilanova (www.menjatvilanova.com), els restaurants de la ciutat volen promocionar l’oferta gastronòmica local i els productes autòctons existents. Per això, en el marc de la fira, una representació de cinc restaurants (Peixerot, La Cucanya, Els Sentits, Genito i Sushi Lounge) que formen part de l’associació oferiran diferents degustacions de plats elaborats en les seves cuines.

Per acompanyar les degustacions, l’associació de viticultors del Massís del Garraf oferirà un tast dels vins de les bodegues que conformen l’entitat com són Can Ràfols dels Caus, Finca Viladellops, Fincs Valldosera, Montau de Sadurní, Torre del Veguer, Vall Dolina i Vega de Ribes. Els vins del Massís tenen unes característiques singulars i diferents a la de la resta del territori de la DO Penedès ja que és una zona amb sòls calcaris, plens de fòssils i amb una vegetació formada pel típic sotabosc mediterrani.

En els estands de les bodegues també hi seran presents Arç Blanc, Parés Baltà, Oriol Rossell, Can Ramon, Albet i Noia i Celler viticultors. El preu del tiquet del tast de vins serà de 8 euros i inclourà una copa Riedel i tres tastos. Pel que fa al tiquet de les degustacions gastronòmiques tindrà el preu de 6 euros i inclourà dos tastos.

Des de l’Associació de Restauradors s’ha contractat a la banda de música La Portàtil FM d’estil folk i jazz per amenitzar els vespres i nits del divendres i dissabte durant les degustacions i els tastos. La voluntat dels restaurants és obrir-se al públic local però també al visitant que els dies de la Fira de Novembre passegin per la ciutat. Amb el segell de Menja’t Vilanova, l’entitat vol donar a conèixer el panorama gastronòmic de la capital del Garraf i atraure un turisme proper de les comarques barcelonines que busquen un bon indret mariner amb tradició culinària.

Festa de la Cuina d’Hivern i la Xatonada
El diumenge 13 de novembre i, com a novetat, en el marc de la Fira de Novembre se celebrarà una edició més del Festival del Xató i la Cuina d’hivern. Tindrà lloc a la Plaça de la Mediterrània, a partir de les 11 h. Aquest esdeveniment gastronòmic, que pretén realçar el producte autòcton, permetrà als visitants conèixer els fruits del territori, tastar-los, adquirir-ne, participar en tallers, entre d’altres activitats.

L’empresa de càtering Caserco, membre de l’Associació de Restauradors, oferirà les racions de xató entre els participants. Durant la festa també hi haurà el Mercat del Xató i productes del mar i la terra, l’Aula eno-gastronòmica, l’Àgora culinària i l’Espai de tast.