Vilanova i la Geltrú torna a organitzar la campanya de la Gamba de Vilanova

Gamba’t Vilanova!

Vilanova i la Geltrú torna a organitzar la campanya de la Gamba de Vilanova.

Nota de premsa.

Vilanova i la Geltrú, 17 d’octubre del 2014.- Vilanova i la Geltrú organitza la 2ª Campanya de promoció de la Gamba de Vilanova, GAMBA’T VILANOVA. Del 25 d’Octubre al 9 de Novembre es duran a terme accions conjuntes per promocionar un dels productes més destacats i emblemàtics de la gastronomia vilanovina, i potenciar-ne les possibilitats: la gamba vermella.

Aquesta és una iniciativa que compta amb la complicitat de moltes entitats de Vilanova i dels establiments del GREMI restauració de la ciutat, amb l’objectiu que Vilanova i la Geltrú recuperi un paper de primer ordre en la gastronomia catalana. La campanya d’enguany s’ha marcat com a un dels objectius principals que els ciutadans de Vilanova se la facin seva i en participin.

Per això s’han dissenyat un seguit d’activitats gastronòmiques i lúdiques, encaminades a oferir experiències úniques i diferenciades pels amants del productes de qualitat. Entre les accions previstes destaca el GambaPop, el primer concurs de cuina popular organitzat per l’associació MENJA’T VILANOVA i el DIARI DE VILANOVA que es celebrarà el 25 d’Octubre a la plaça de la Vila de la ciutat.
La campanya inclou unes Jornades Gastronòmiques amb la gamba vilanovina. Les jornades s’inicien divendres 24 i s’allargan fins al 9 de Novembre en el marc de la Fira de Novembre, amb un total de 37 restaurants que participen incloent a la seva carta propostes de plats elaborats amb gamba de Vilanova.

A més hi hauran un concurs de fotografia a les xarxes socials que implicarà a tots els establiments associats a VIU COMERÇ, visites guiades al port i la llotja de Vilanova, sortides en llanxa ràpida o veler per descbrir tots els secrets sobre la captura d’aquest crustaci organitzades per l’ESTACIÓ NÀUTICA.

La Campanya Gastronòmica de la Gamba de Vilanova busca sumar sinèrgies entre tots els actors gastronòmics de ciutat: la Confraria de Pescadors de Vilanova, els restaurants de la ciutat, l’estació nàutica, el mercat, els comerços i l’Ajuntament local, amb l’ajuda del Canal Blau, del Diari de Vilanova i del Mercat Municipal. En el marc d’accions encaminades a obrir Vilanova i la Geltrú al mar que impulsa el govern municipal vilanoví s’ha dissenyat un conjunt d’actuacions per promocionar els productes pesquers del port vilanoví, el tercer port pesquer més important de Catalunya i, més concretament, la gamba vermella de Vilanova. Es busca identitat gastronòmica singular i ressituar Vilanova i la Geltrú com a una destinació culinària de primer nivell. Es pretén, a més, tornar a atraure gastrònoms a la recerca d’experiències úniques. En resum: obrir Vilanova al mar a través de la gastronomia de la gamba, i ressituar la ciutat com a un destacat referent gastronòmic al país: tant de Barcelona i la seva àrea metropolitana com de la Catalunya central i l’Eix Diagonal.

+info: www.gambadevilanova.cat

 

.