Arriba la Festa Major: és temps de Gall i Gamba!, Gall de corral i Gamba de Vilanova, Plat de Festa Major, plat de festa Major de Vilanova

Gall de corral i Gamba de Vilanova, el nostre mar i muntanya per excel•lència


Gall de corral i Gamba de Vilanova, el nostre mar i muntanya per excel•lència

Amb l’arribada de la Festa Major les nostres taules es vesteixen de festa, i apareixen en elles els plats típics de les celebracions, entre els quals no pot faltar el guisat de Gall de corral i gamba de Vilanova, el nostre mar i muntanya per excel·lència.

El mar i muntanya és un plat típic de la Costa Brava, que combina productes de la cuina de muntanya amb els fruits que ens ofereix el mar, en aquest cas el pollastre amb llagosta. Però cada poble i ciutat mediterrània té la seva versió, o les seves versions, d’aquest plat de Festa Major.

Arriba la Festa Major: és temps de Gall i Gamba!
Fins al 12 d’agost, als restaurants de Vilanova

De la terra: pollastre, conill, peus de porc, salsitxes, carn, caça…

Del mar: escamarlans, llagostins, llagosta, cloïsses, sipia, calamars, anguila…

I tot plegat en guisats, en arrossos, farciments…

Múltiples combinacions, totes elles cimentades en un bon sofregit i amb el toc final d’una picada i/o un allioli, que ens fan mullar pa i llepar-nos els dits, gaudint com a nens d’aquests plats antics i de veritable cuina de fusió.

Arriba la Festa Major. És temps de Gall i Gamba! Menja‘t Vilanova, Associació de Restauradors de Vilanova i la Geltrú

Des del pollastre amb llagosta de Tossa de Mar, molt present en la cuina de la Costa Brava, amb múltiples versions, passant per una elaboració més barroca com la del “Niu”, amb el bacallà com a protagonista, que encén les passions dels nostres escriptors i poetes gastrònoms, totes les propostes de mar i muntanya ens alegren l’ànima.

De nou els restaurants de Menja’t Vilanova es vesteixen de festa, per oferir-nos, amb motiu de la Festa Major, la seva versió del guisat de gall de corral i gamba de Vilanova.