carlos alcover menjat vilanova

El nostre plat de Festa Major

Gall de corral amb Gambes de Vilanova

El nostre plat de Festa Major

Menja’t Vilanova va néixerambla voluntat de posar en valor tot allò que es fa a la capital del Garraf. La voluntat dels restauradors associats és portar a la ciutat quants més visitants millor a través de l’amplia oferta cultural, patrimonial, nàutica, festiva,… que es pot complementar amb un àpat gastronòmic.

El concepte de Menja’t Vilanova va més enllà de vendre la cuina autòctona, la intenció és englobar tot allò que pot fer un visitant a l’arribar al municipi. Vilanova i la Geltrú té un ampli atractiu que pot combinar-se amb facilitat.

Unes ofertes culturals i de lleure que fan de Vilanova i la Geltrú una destinació perfecta,  en la qual hi ha un ampli ventall d’activitats per fer a la ciutat, des del mar a la muntanya, des de la gastronomia fins als museus.

És en aquest marc, que des de fa anys Menja’t Vilanova proposa per a la Festa Major un plat de creació pròpia que resumeix tots aquests conceptes: Gall del Penedès amb Gambes de Vilanova.

Gall del Penedès amb Gambes de Vilanova Plat de Festa Major

Creem un plat típic de mar i muntanya, combinant el millor del nostre origen marítim, amb les nostres arrels de muntanya. En un mateix plat juguen la tradició d’un clàssic indiscutible, amb la Gamba de Vilanova com el nostre producte estrella que tanta notorietat i reconeixement ens ha donat, de la mà dels productes de les sínias vilanovines. Tot això, sempre amb la visió i el toc personal de cada un dels membres de la nostra associació, i el segell d’identitat de cada casa.

Proposar, presentar i oferir a les nostres cases aquest “Gall del Penedès amb Gambes de Vilanova” busca sumar sinèrgies entre la Confraria de Pescadors de Vilanova, els restaurants de la ciutat, l’Ajuntament, i les associacions que estem treballant perquè Vilanova tingui una identitat singular, i tornar a resituar Vilanova i la Geltrú no només com auna destinació culinària de primer nivel,  sinó com una ciutat interessant i reconeguda en tots els sentits.

Vilanova i la Geltrú té molt més del què et penses. Som molts els que ens llevem ben, d’hora ben d’hora, i pensem què et pot oferir la ciutat perquè siguis una mica més feliç. Per suposat, els nostres establiments associats comparteixen aquesta filosofia, però tenim la immensa sort d’estar en una ciutat plena de vitalitat i de propostes singulars, moltes de les quals sorgeixen des de la mateixa ciutadania. I això, per a tots nosaltres, segueix sent el nostre actiu més important.

Bona Festa Major a tots!

Carlos Alcover
President Menja’t Vilanova