Arriba la Festa Major. És temps de Gall i Gamba! Menja‘t Vilanova, Associació de Restauradors de Vilanova i la Geltrú

Arriba la Festa Major.

És temps de Gall i Gamba!

Menja‘t Vilanova, l’Associació de Restauradors de Vilanova i la Geltrú, presenta la campanya “Arriba la Festa Major. És temps de Gall i Gamba!” del 27 de juliol al 12 d’agost.

Els plats de mar i muntanya formen part dels nostres àpats més festius. Josep Pla, al seu llibre El que hem menjat, reflexiona sobre un dels plats de mar i muntanya de més èxit a la Costa Brava, la llagosta amb pollastre:

“Una de les característiques de la cuina del rodal en què visc han estat les barreges dels elements més extravagants. En aquests últims anys s’ha posat de moda un plat que ha produït molta curiositat: la llagosta amb pollastre. […] Personalment sóc contrari a aquestes barreges. Quan hi aplico el racionalisme més elemental, em semblen irrealitzables i de resultats molt precaris. Però el cert és que la cuina és un art molt empíric i, per tant, de resultats imprevisibles i, apriorísticament, inaferrables. […] Si expliqueu a un cuiner francès, i per tant dotat d’un mínim de racionalisme, la composició d’aquest plat, sentireu un vade retro! contundent i decisiu. Així i tot, l’arrós de peix i pollastre pot ésser molt bo, com ho pot ésser la llagosta amb pollastre i la llagosta amb cargols i moltes combinacions heteròclites que podríem citar.”

Arriba la Festa Major. És temps de Gall i Gamba! Menja‘t Vilanova, Associació de Restauradors de Vilanova i la Geltrú

Menja’t Vilanova vol reivindicar un any més, amb motiu de la Festa Major, un gran clàssic de la nostra cuina: el gall de corral amb gamba de Vilanova. Volem que les famílies i els amics tornin a trobar-se al voltant de les nostres taules, amb motiu de la Festa Major, i retre així un homenatge a aquest plat que tant ens agrada, tot i la seva extravagància.

Tots els professionals dels restaurants que formen part de Menja’t Vilanova estan compromesos amb les nostres tradicions, i volen fer servir la seva experiència i coneixements per oferir-nos aquest plat de Festa Major que fomenta la cuina de proximitat i de qualitat de Vilanova i la Geltrú.

Pots gaudir del Gall i Gamba de Vilanova del 27 de juliol al 12 d’agost als restaurants de Menja’t Vilanova. Aquesta és una oportunitat única per assaborir el gall de corral i la gamba vermella de Vilanova, que són dos dels millors productes i més representatius de la sínia i de la mar. Des de fa uns anys, aquesta unió culinària del gall de corral amb la gamba de Vilanova ha estat tot un èxit. No tenim cap dubte de què aquest any ho tornarà a ser!

Arriba la Festa Major. És temps de Gall i Gamba! Menja‘t Vilanova, Associació de Restauradors de Vilanova i la Geltrú

La cuina és cultura

La cuina és cultura i els plats típics (com els de mar i muntanya) esdevenen una tradició que Menja’t Vilanova continua tenint ben present. Som part d’una cultura mediterrània, pròpia, immensament vilanovina, que junt amb l’arquitectura, les festes, els llibres, les cançons o els paisatges són els ingredients màgics per omplir-nos d’energia i tenir una vida plena. Som hereus de tot això i de persones que ens ho han fet viure i estimar, com l’enyorat Pere Tapias o tots els cuiners i cuineres que han traspassat els coneixements de generació en generació. Són persones que ens han fet viure amb intensitat,

il·lusió i tendresa el què suposa ser de Vilanova i estimar-se la cuina de casa. La nostra gastronomia sempre tindrà alguna cosa seva, que ens els recordarà per sempre.

Viure Vilanova és una experiència única i tastar la cuina local és imprescindible per entendre-ho tot. Aquí, el gall de corral i la gamba de Vilanova ens explica moltes coses: fer meravelles amb allò que la mar i la terra ens dona, treure’n tot el suc, compartir-lo… endinsar-se en un nou món.

Amb una història que té les arrels al segle XIII, el nostre municipi és el lloc ideal per trobar un espai propi amb caràcter, gaudir del savoir faire del gust tradicional del mar i de l’horta i, també, per experimentar amb sensacions aportades per les noves tendències culinàries.

Qui som

L’Associació de Restauradors de Vilanova i la Geltrú som un grup de restaurants i empreses gastronòmiques que ens caracteritzem per la qualitat i promoció, principalment, dels productes autòctons del Garraf i el Penedès. La nostra unió té com a objectiu oferir i divulgar el més autèntic de la gastronomia vilanovina, basada en plats mariners i de la sínia, que des de temps remots ha constituït un dels valors més remarcables del nostre municipi.

La gastronomia és actualment un motiu per a fer turisme. Per això, entenem Vilanova i la Geltrú com un reclam turístic més en l’àmbit gastronòmic, sense oblidar la cultura, l’oci, el paisatge i les festes que s’hi celebren. En els establiments de la nostra associació hi trobareu, principalment, els productes de la mar i de la sínia pescats i conreats a la zona, elaborats tradicionalment però també d’una manera més innovadora per a la vista i el paladar.