Menja't Vilanova, És temps de Carnaval. És temps de xató

“És temps de Carnaval. És temps de xató”

Per a aquests dies de disbauxa i alegria, els restaurants de Menja’t Vilanova presenten diferents propostes perquè puguis gaudir de l’autèntic xató de Vilanova. Fins al 18 de febrer Menja´t Vilanova  proposa viure la gastronomia tradicional de Carnaval, gaudint de l’autèntic Xató de Vilanova en tots els seus restaurants.

Menja’t Vilanova dóna el tret de sortida a la campanya “És temps de Carnaval, és temps de xató”.
L’Associació de restauradors Menja’t Vilanova vol aportar el seu granet de sorra al Carnaval amb la campanya “És temps de Carnaval, és temps de xató”, on vol incidir en la vessant gastronòmica de la festa. Des d’aquest 1 de febrer i fins el 18 de febrer, es vol potenciar un dels plats més emblemàtics tant del Carnaval com de la cuina d’hivern vilanovina: el xató.

Menja't Vilanova, És temps de Carnaval. És temps de xató

Els restaurants adherits a Menja’t Vilanova han optat per diverses vies, a l’hora d’afegir-se a la campanya: alguns establiments l’incorporen al seu menú diari o bé el tindran a la seva carta en diferents formats o presentaciones.

Aquesta és una campanya de Menja’t Vilanova, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i es vol tenir una àmplia repercussió a través de les xarxes socials.

La recepta del Xató de Vilanova i la Geltrú

 

Cada casa té la seva pròpia recepta i el seu propi estil (i segur, cada família la seva pròpia recepta), per això compartim una recepta de xató de Vilanova que considerem “estàndard”.

Ingredients per a la salsa del xató (6 p.)
 • alls mitjans: 2-4 grans
 • ametlles: 35 peces
 • avellanes torrades: 12 peces
 • nyores escaldades: 8 peces
 • molla de pa xopa de vinagre
 • oli a voluntat
 • sal
Ingredients per al plat (6 p.)
 • escaroles: 2 peces
 • bacallà esqueixat i dessalat: 200 gr
 • tonyina esqueixada i dessalada: 150 gr
 • filets de seitó dessalats: 18 filets
 • olives arbequines i negres

 

Menja’t Vilanova

L’Associació de Restauradors de Vilanova i la Geltrú és un grup de restaurants i empreses gastronòmiques que es caracteritzen per la qualitat i promoció, principalment, dels productes autòctons del Garraf i el Penedès. Aquesta unió té com a objectiu oferir i divulgar el més autèntic de la gastronomia vilanovina, basada en plats mariners i de la sínia, que des de temps remots ha constituït un dels valors més remarcables de Vilanova i la Geltrú i per extensió de la comarca.

 

 “És temps de Carnaval. És temps de xató” és una campanya organitzada per Menja’t Vilanova, associació de restaurants de Vilanova i la Geltrú amb la col·laboració del Ajuntament de Vilanova

2 respostes

Trackbacks i pingbacks

 1. […] un punto creativo. También se incorporará como parte de los platos de los menús diarios. En esta Web encontrarás la receta para prepararla en casa y también los restaurantes participantes (para que […]

 2. […] Cuándo: Del 1 al 18 de Febrero Dónde: Restaurantes de Vilanova i La Geltrú Más info: Página web […]

Els comentaris estàn tancats.