El restaurant El Far fa quatre mirades al peix blau

Segueixen les Nits Gastronòmiques al Restaurant El Far de Vilanova i la Geltrú. Des que la Conxita Pérez va reorientar la seva cuina cap a una línia marinera familiar, la bona cuina de tota la vida s’ha vist renovada gràcies a la seva creativitat i l’habilitat indiscutible de les seves mans. Davant l’èxit rotund de la seva primera convocatòria, El Far i la Conxita ja han dissenyat la segona amb la voluntat, com sempre, de transmetre als comensals les essències pures de la cuina mediterrània.

Aquesta vegada, la nostra cuinera enfoca la seva mirada cap al peix blau. cercant en la seva senzillesa i la qualitat de la carn ferma i gustosa d’aquesta mena de peix el plaer més exquisit, tot innovant noves maneres de cuinar-ho. I convoca al voltant de sardines, tonyina i verat al seu públic inquiet i gastrònom.

Per què peix blau? N’hem sentit a parlar com a aliment sà i bo per al colesterol. També sabem que és econòmic i molt nostre. I això és justament el que ens comenta la Conxita: “És el del Mediterrani, el nostre, es una qüestió cultural. No cal que el “rescatem” com se sent dir, perquè no l’hem perdut; potser sí que l’hem oblidat una mica a la cuina dels restauradors, però sempre ha estat allà, a la cuina de casa. Evidentment és molt bo per a la salut, però jo crec que a més i a més ens podem sorpendre i divertir menjant peix blau. I és el que em proposo. És l’estació adequada, és el peix d’ara, el més fresc i el que està en millors condicions, així que podem oferir-lo ben gustós”.

La Conxita ens prepararà un menú a base de bunyols de seitons, sardines farcides amb Idiazábal, escabetx de tonyina i suquet de lloms de verat, plats que es maridaràn amb els sorprenents vins aportats pel nostre enòleg col·laborador que els comentarà.

Serà una nit encisadora, una nit de Sant Pere especial a ca la Conxita, que segueix decidida a continuar amb l’aposta que va començar el passat mes d’abril amb la primera convocatòria a les seves Nits. “Segueixo creient en les reunions al voltant d’una taula per a gairebé tot. Per mantenir el contacte, per xerrar, per degustar i gaudir plegats… això també forma part de la nostra cultura i no ho podem perdre. És el nostre signe d’identitat, ens manté vius i connectats, ens fa més humans”, ens diu la Conxita.

La convocatòria és oberta. Les reserves es tanquen el 28 de juny. El 29 de juny, sopar a El Far.

 

AGENDA: SOPAR/MARIDATGE AL RESTAURANT EL FAR

Dia: 29 de juny

Lloc: Restaurant El Far. Passeig Maritim 107  VILANOVA I LA GELTRÚ

Hora: 21h.

Preu: 35€