El guarniment de carrers, la mostra d’una ciutat viva

El guarniment de carrers, la mostra d’una ciutat viva

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú ha recuperat, des de fa sis anys, el guarniment dels carrers i places de la ciutat. Aquesta és una iniciativa que embelleix i dona un magnífic ambient a Vilanova, però més enllà de l’estètica de cadascun dels carrers, allò realment rellevant és la cohesió i la implicació que mostra la ciutat amb una de les festes que més s’estima: el Carnaval.

Igual com a nosaltres ens agrada trobar-nos colles d’amics i amigues aplegats als establiments de Menja’t Vilanova per preparar el Carnaval, també celebrem que els vilanovins i les vilanovines, de totes les edats, es trobin per elaborar les decoracions dels diversos carrers i places. Això és el que dona a la nostra festa la voluntat d’implicació i vinculació que sentim a Vilanova. A més, aquest treball conjunt del veïnat, d’escolars i professorat de centres de primària, secundària i altres entitats permet enfortir els lligams entre la comunitat i reforçar l’orgull de pertinença a la ciutat i el nostre gran Carnaval.

La veritat és que fa goig passejar pels diversos carrers i places, que enguany ja són una quarantena, per veure els treballs i les temàtiques variades que cada impulsor ha triat. A més, una caminada per la Rambla Principal ens permet veure també els antifaços de Carnaval que la FAC (Federació d’Associacions pel Carnaval) va encarregar a diversos artistes locals.

Iniciatives com el guarniment dels carrers són les que fan grans el nostre Carnaval, ja que surten de la implicació amb l’entorn de la ciutadania. Una relació de proximitat que ens sentim molt nostra a Menja’t Vilanova. Una idea que ens permetem fer-ne un paral·lel en el nostre àmbit gastronòmic, ja que des de Menja’t Vilanova també volem enriquir el Carnaval des de la proximitat al batec festiu de la ciutat i des de la implicació amb l’entorn. Amb les nostres cartes volem donar satisfacció a visitants i vilanovins i vilanovines, especialment amb el Xató que aquests dies promocionem en especial com a plat estretíssimament lligat al Carnaval. O sigui que si voleu fer un recorregut pels diversos carrers i places per veure els guarniments, segur que podreu entendre una mica més l’esperit del Carnaval. I si en acabar veniu a dinar o a sopar a algun dels establiments de Menja’t Vilanova estem segurs que un bon Xató (en la seva forma tradicional o amb alguna readaptació) encara us farà comprendre més que estem davant del millor Carnaval del món! 

Fotos: Ajuntament de Vilanova