El Carnaval? De Vilanova!

El Carnaval? De Vilanova!

Ja tenim aquí el Carnaval. El nostre Carnaval de Vilanova, aquells dies en què la ciutat fa un goig especial i bull d’activitat permanent. Són dies d’hiperactivitat festiva, d’esgotament carnavalesc, però sobretot d’alegria i felicitat per poder compartir dies i nits que recordarem sempre amb les amistats que ens sentim més properes. Són dies per viure-ho des de dins i també per visitar Vilanova.

Carnaval de Vilanova 2019

Ja fa dies que la ciutat s’ha capbussat en els preparatius de la gran festa de Carnaval, la festa més participativa i on traiem el bo i millor de nosaltres mateixos. El Carnaval és un temps de creativitat, d’imaginació, de fer colla, de deixar-se portar per la rica activitat de les entitats vilanovines.

Aquest any, la festa cau força endavant, de manera que entre Nadal i Sant Antoni hem tingut prou dies per trobar-nos i pensar què farem per Carnaval. Aquesta, precisament, és una de les màgies del Carnaval: la munió de trobades i reunions prèvies per pensar, debatre, imaginar, elaborar i executar cada un dels actes que tenim al cap. I com que a Vilanova ens encanta la gastronomia, aquestes trobades prèvies sovint seran amb una bona taula pel mig, cosa que sovint genera encara millors idees.

Carnaval de Vilanova 2019

Són dies previs en els quals haurem de pensar a treure el mantó per a que quedi ben allisat i amb els serrells ben solts, repescarem el vestuari per anar a les Comparses o al Ball de Mantons i pensarem què ens posem pel Dijous Gras… no fos cas que ens taquéssim amb alguna merenga perduda. Pel camí, també haurem d’aclarir quants som pel sopar del Ball de Mantons, del Dijous Gras i pel dinar de Les Comparses. Per suposat, haurem de tenir un marge per a la improvisació i pel deixar-se emportar pels dies més bojos de l’any. És Carnaval, ja se sap, però sens dubte el saber que soparem bé pel Ball de Mantons i per la Xatonada de Dijous Gras ajuda a tenir cada cop més ganes que arribi el dia. I per la Comparsa? Doncs dinarem sense presses i allargant una sobretaula fins que anem a ballar les Danses de Vilanova, al vespre a la Plaça de les Cols.

Amb la gastronomia ben lligada i amb un espai de confiança com els que oferim als restaurants de Menja’t Vilanova… les hores passaran envoltants de bon ambient i els millors amics i amigues.

Carnaval de Vilanova 2019

Enmig del frenesí dels vilanovins i vilanovines que no es volen perdre cap gran acte, també hi tindrem els visitants que vénen a la ciutat encuriosits per veure el magnífic espectacle de les Comparses o per veure una sàtira mordaç que costa de trobar en altres carnavals. Per a tots els qui vinguin de fora, sovint els restaurants som uns grans ambaixadors, ja que sempre és bo parar per fer un àpat a Vilanova. Als establiments de Menja’t Vilanova tornarem a exercir d’amfitrions de la millor manera que sabem, amb un bon tracte i una qualitat a la cuina. Malgrat que són dies de gran tràfec, sabem de la responsabilitat que comporta i volem que l’espectacle que es viu al carrer en un dia com la Comparsa, per exemple, també tingui el seu paral·lel a les nostres cuines.

Carnaval de Vilanova 2019

Entre tots, farem encara més gran el nostre Carnaval de Vilanova!