arrivo carnestoltes carnaval 2014 vilanova i la geltru

Carnaval de Vilanova – El Arrivo

Sa Majestat el Rei Carnestoltes arriba a Vilanova i la Geltrú divendres. I ho fa per iniciar un curt regnat que es tancarà el Dimecres de Cendra. Vilanova rep el rei dels poca-soltes amb la llicència filològica de posar una “v” al verb arribar i amb el deix italianitzant que acaba conformant el mot vilanoví Arrivo, una paraula que la represa democràtica va anar enfortint, gràcies al paper de diferents societats històriques de la vila que van anar teixint uns arrivos cada cop més celebrats.

A l’Arrivo es tracta de donar la benvinguda, com cal, al Carnestoltes i les diverses entitats fa mesos que preparen les respectives mascarades, la majoria de les quals llueixen alguna sàtira o crítica a algun fet ciutadà. Històricament, les mascarades desfilaven per la ciutat i, al final, Sa Majestat llegia el seu àcid i temut Sermó. L’evolució de la festa ha fet que aquest 2015, primer el Carnestoltes llegirà el Sermó, a les vuit del vespre a la Plaça de la Vila i posteriorment participarà amb les mascarades de la desfilada per la ciutat.

La desfilada de carrosses mostra el pols de la ciutat: paròdia de temes locals o nacionals en la major part d’entitats, mentre que unes altres prefereixen optar per coreografies, músiques i vestits més aproximats a carnavals de lluentons com els brasilers. Les ganes de festa, però, són presents en tots els components de l’Arrivo, que significa l’inici del no parar. A la nit, el Ball de l’Arrivo allarga la festa per a tothom que ho vulgui.

Els restaurants de Vilanova volem que gaudiu de la festa amb un sopar a Vilanova, que us permeti viure com espectadors o com a participants l’Arrivo. Els restaurants us desitgem un bon Carnaval, ara que Sa Majestat ja ha aparegut i es farà càrrec de la disbauxa a la ciutat durant una setmana.

Programa Carnaval de Vilanova 2015

*Imatge cedida per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú