ball de mantons carnaval menjat vilanova restaurant restaurante

Ball de mantons de Vilanova

Vilanova es vesteix de gala per rebre el Carnaval i ho fa amb un ball d’aires americanos, el Ball de Mantons, celebrat sempre el Dissabte abans del Dijous gras. Aquest és el primer tast d’un Carnaval singular, únic, irrepetible, amb tots els matisos d’una festa tradicional, arrelada, però que cada any se celebra de manera diferent i amb activitats efímeres que tan sols quedaran en la memòria dels presents.

El Ball de mantons, el dissabte a la nit, és la primera presa de contacte amb la festa. Ja fa dies que les vilanovines han tret el mantó de Manila, l’han estès i han repassat que els serrells no estiguin embolicats. Hi ha qui té un mantó per sortir al carrer, a les Comparses, però moltes en tenen un altre per lluir-lo en aquest Ball de mantons. I és que la peculiaritat del ball rau, precisament, en aquesta obertura de la festa tan elegant que donen els mantons a les espatlles de les vilanovines. L’interior de diversos locals acull la música que ha de fer ballar aquests mantons i les americanes dels vilanovins, que intentaran estar a l’altura que marquen els esplèndids mantons.

El Ball de mantons simbolitza l’aroma de les festes dels americanos vilanovins, unes trobades elegants, senyorials, refinades… per una festa que ha de deixar anar tota la disbauxa en pocs dies.

El Ball de mantons no s’entèn sense un bon àpat previ. Els restaurants de Vilanova adherits a Menja’t Vilanova us volen desitjar un bon Carnaval i per fer-ho posem tots els nostres sentits en àpats com el previ al Ball de Mantons. Un sopar a Vilanova és imprescindible per més tard acudir als balls. Des del clàssic xató fins a menús dissenyats especialment per als balls…el millor és començar la festa al voltant d’una bona taula amb la colla d’amics i al llarg de la nit assaborir aquest Ball de mantons genuïnament vilanoví.

Programa Carnaval de Vilanova 2015

Imatge cedida per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú