Arriba l’estiu, és temps d’All Cremat!

Arriba l’estiu, és temps d’All Cremat!

Del 16 de juny fins el 9 de juliol

Arriba l’estiu, és temps d’All Cremat!

L’Associació de Restauradors de Vilanova i la Geltrú, Menja’t Vilanova, ja està escalfant els fogons per iniciar la campaya ‘Arriba l’estiu, és temps d’All cremat!’, que començarà el proper 16 de juny fins el 9 de juliol.

Sens dubte, l’all cremat es la insígnia de la cuina marinera vilanovina que any rera any s’ha convertit en un emblema gastronòmic local. Durant tres setmanes, els restaurants que formen part de l’associació Menja’t Vilanova (La Pepa Jaleo, Genito, La Cucanya, il Forno, Ceferino, Genil, Rincón de Llaverías, El Dinou, El Local, Caserco i Mas Roquer) oferiran la recepta de l’all cremat en diferents formats i amb diferent peixos.
Cada restaurant té les seves pròpies receptes per fer l’All cremat. El més important es que aquest plat únic de Vilanova transmet unes sensacions inoblidables per als cinc sentits ja que es prioritza el sabor natural i tradicional del mar i de l’horta.

Com diu Carlos Alcover, president de Menja’t Vilanova: “l’All cremat és un plat que ofereix moltes variants, perquè es pot fer amb diversos peixos i cadascú té el seu favorit” i afegeix que “és un dels plats insígnia de la cuina marinera vilanovina i, per tant, un dels plats que més ens estimem a Menja’t Vilanova”.

Tastar la cuina de Vilanova és un dels grans plaers de la vida i l’All cremat forma part de la riquesa cultural d’aquesta ciutat mediterrània que ha esdevingut un del llocs més importants de Catalunya amb una història que té els arrels al segle XIII.

Arriba l’estiu, és temps d’All Cremat! L’Associació de Restauradors de Vilanova i la Geltrú, Menja’t Vilanova, ja està escalfant els fogons per iniciar la campaya ‘Arriba l’estiu, és temps d’All cremat!’, que començarà el proper 16 de juny fins el 9 de juliol.

Concurs de l’All Cremat per les festes de Sant Pere

Per les festes de Sant Pere a Vilanova, la Confraria de Pescadors, organitza un concurs popular per presentar quina persona té les habilitats de treure més partit dels estris i els ingredients més simples. La tècnica de l’all cremat es basa en un sofregit d’alls al qual s’hi afegiran les patates, el tomàquet, el brou per fer-ho bullir i al final el peix que hàgim triat.

La recepta és senzilla, però cada persona té el seu toc màgic per fer un plat únic i exclusiu amb el qual pot guanyar el títol de Patró de l’All cremat que otorga el Concurs de l’All Cremat del Pòsit. En aquest popular concurs, l’associació Menja’t Vilanova també hi col·labora donant diferents premis als participants.

Sorgit a la barca, com un dels grans ranxos dels pescadors, ha esdevingut tot un emblema gastronòmic local. Per això, la gent que vulgui cuinar i crear receptes de l’All cremat amb les diferents variants de peix té una oportunitat inigualable a les festes de Sant Pere i retre un homenatge al llegat d’aquella primigènia cuina dels pescadors a la barca.

Aquesta és una campanya organitzada per Menja’t Vilanova, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, NODE Garraf, Gremi d’Hostaleria de Vilanova, Estació Nàutica de Vilanova, Cuina Catalana i Finca Viladellops.

Arriba l’estiu, és temps d’All Cremat!, Menja't Vilanova

 Què és Menja’t Vilanova?

L’Associació de Restauradors de Vilanova i la Geltrú està formada per un grup de restaurants i empreses gastronòmiques que es caracteritza pel compromís amb la gastronomia del territori, sota la marca Menja’t Vilanova. El seu objectiu principal es promoure i preservar el més autèntic de la gastronomia vilanovina formada per plats mariners i de la sínia que des de fa segles ha constituït un dels valors més remarcables del municipi, mitjançant la promoció i la divulgació.

 

Podem seguir en contacte en

Facebook: facebook.com/menjatvilanova/

Twitter: @menjatvilanova

Instagram: @menjatvilanova

 Hashtag de campanya:  #estempsdallcremat  #menjatvilanova  #allcremat