Arriba l'estiu, és temps d'All cremat!, all cremat, all cremat Vilanova, All Cremat de Vilanova

Aquest diumenge, concurs d’All Cremat a Vilanova

Aquest diumenge, concurs d’All Cremat

Aquest diumenge 24 de juny comença el concurs popular de l’All Cremat. Un dels esdeveniments més festius de la ciutat organitzat per la Confraria de Pescadors que enguany arriba a la seva 46è eidició. Amb motiu de les tradicionals Festes de Sant Pere, el Concurs d’All cremat és una de les activitats més importants dintre del calendari ‘Arriba l’estiu. ´És temps d’All cremat!’.

Menja’t Vilanova recolzarà, un any més, la labor de la Confraria de Pescadors per fer d’aquest emblema culinari una de les tradicions més conegudes del Mediterrani. L’All Cremat és un dels plats que han fet de Vilanova i la Geltrú un referent en la cuina marinera, Entre les 17.30 h i les 19 h,,al Pòsit de Pescadors, 25 parelles demostraran davnt del públic les seves habilitats de treure més partit dels estris i els ingredients més simples.

Nous Patrons d’All Cremat 2017, Concurs d’all cremat de vilanova 2017, all cremat Vilanova

Sorgit a la barca com un dels grans ranxos dels pescadors, ha esdevingut tot un emblema gastronòmic local. Per això, la gent que vulgui cuinar i crear receptes de l’All cremat amb les diferents variants de peix té una oportunitat inigualable a les festes de Sant Pere i retre un homenatge al llegat d’aquella primigènia cuina dels pescadors a la barca. La tècnica de l’all cremat es basa en un sofregit d’alls al qual s’hi afegiran les patates, el tomàquet, el brou per fer-ho bullir i al final el peix que hàgim triat.

Els guayadors seran obsequiats amb el títol de “Patró d’All Cremat” i s’oferirà a tots els visitants una degustació de l’all cremat fet per la parella que va guanyar el 2017. Aquesta clàssica competició ve marcada pel bon ambient i l’amistat que es pot veure al llarg de la preparació de l’All Cremat.

L’organització facilita els fogons de carbó, per posar a la vista del públic un dels plats més emblemàtics de la cuina tradicional dels pescadors, a l’estil de com es feia abans a les barques o a la platja. Els concursants també rebran tots els ingredients per cuinar l’All cremat, sobretot el peix variat que protagonitzarà el plat. Entre el jurat, hi haurà representants de diversos sectors, des dels pescadors fins a la restauració, que tindran la difícil missió de triar i puntuar els diversos plats.

Menjat Vilanova i el concurs de l’All Cremat

Per sisè any consecutiu, l’Associació de Restauradors de Vilanova i la Geltrú, Mentja’t Vilanova (on estan registrats  restaurants com el Ceferino, La Cucanya, Genito Ibèrics i Vins, Mas Roquer, Pizzeria il Forno, Marina Can Coll, Genil, El Dinou, La Pepa Jaleo, Catering Caserco i El Local) ja ho té tot a punt per aquesta jornada tan especial.

Nous Patrons d’All Cremat 2017, Concurs d’all cremat de vilanova 2017, all cremat Vilanova

Menja’t Vilanova amb la col·laboració de Finca Viladellops entregarà premis als guanyadors, i també als que aconsegueixin el segon i el tercer posició. Per Menja‘t Vilanova el Concurs d’All cremat és una reunió social on es congrega el passat, el present i el futur de noves generacions que continuaran donant vida a aquest plat.

Segons Carlos Alcover, president de Menja’t Vilanova: “l’All cremat és un plat que ofereix moltes variants, perquè es pot fer amb diversos peixos i cadascú té el seu favorit” i afegeix que “és un dels plats insígnia de la cuina marinera vilanovina i, per tant, un dels plats que més ens estimem a Menja’t Vilanova”.